Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)

de marieta in Prajituri, 18 Dec 2011 | 6390 vizualizari

 

bune si astea zic eu!!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250g faina,
  • 125g,unt,
  • 60 g zahar,
  • 1 ou,
  • putina sare,
  • coaja de lamaie.

pentru umplutura:

  • 50 g curmale,
  • 50 g caise uscate,
  • 50 g smochine uscate,
  • 1 ou plus 1 albus,
  • 50 g zahar,
  • nuci sau migdale macinate pana iese un aluat tare.
  • un galbenus pt uns deasupra.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen):

din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat care se lasa o ora la odihna.

pentru umplutura se taie fructele marunt,si se amesteca cu celelalte ingrediente plus nuci sau migdale macinate pana iese o compozitie tare.

se intind foi din aluat care se taie in romburi cu rotita cu zimti,se pune cate o lingurita de umplutura se unge aluatul pe margini cu galbenus si se lipesc la mijloc.

se coc la foc potrivit.

se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu fructe uscate(Dattel-Mandelmacronen)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede